Stad Groningen, Leeuwarden & Dokkum

 Welkom in Groningen! Gelegen in de provincie Groningen en al eeuwenlang de studentenstad van het Noorden! Heeft al een circulatieplan ingevoerd in 1976 én heeft in 2002 de titel van fietsstad gekregen... Toppie! Toen wij er op blitsbezoek waren - eind juli - was er wel niets van deze fietsdrukte te merken, zelfs ook niet veel wandelaars... Aangekomen rond 10.30 uur was de stad nog in ontwaak-modus én waarschijnlijk ook in vakantiesfeer want het was er echt super rustig. Niettemin hebben we ons laten leiden langs de grachten, van het station tot aan het Noorderplantsoen. Een kleine pitstop in de geweldige shop van het Groninger Mueum en effe chillen bij Zondag kan ik bij deze dan ook zeker aanraden!













De volgende stad die ook een bezoekje krijgt van ons is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Friesland : Leeuwarden. Ondertussen is deze stad zich volop aan het voorbereiden op zowel cultureel gebied als op het gebied van infrastructuur en ontwikkeling van de winkelgebieden daar het volgende jaar Culturele Hoofdstad 2018 in wording is, dit samen met de ganse provincie natuurlijk.






En dan hebben we als laatste, de voor ons meest charmanste stad van de 3, gelegen in het Noordoosten van de provincie Friesland : Dokkum. Na Leeuwarden staat ze op de 5de plaats als winkelstad en is natuurlijk ook 1 van de Friese Elfsteden. De stad is nog steeds omringd door zijn stadswallen = bolwerken en zijn nog goed te zien daar ze nog intact zijn. Ik kan deze stad niet beter omschrijven als een gezellig dorp met een stadse uitstraling! Aanradertje :)








Dokkum is tevens heel vlot bereikbaar met de fiets vanuit onze verblijfplaats It Dreamlân. Vanaf Dokkumer Nieuwe Zijlen ( op 1 km ) kun je op de fiets het lange Jaachpad volgen, slingerend langs het water, en dan fiets je vanzelf Dokkum binnen. Een gezellige fietstocht van ongeveer 2 uur rijden h/t. Bij de andere 2 steden hebben we gebruik gemaakt van de P&R zones die heel toegankelijk zijn én gratis, enkel busrritje naar de stad betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten