It Dreamlân

Eventjes ver weg en toch dichtbij? Geen zin om in een overvolle luchthaven te staan of in een ellenlange file naar het Zuiden én te puffen in 40 graden... dan heb ik hier een pittig adresje voor jullie met een zalig zonnetje, mooie natuur én héééél veel schapen! Welkom in het prachtige Noorden van Nederland... puur Friesland!


Het is er eindelijk van gekomen... dit stond al lang op het bucket-lijstje, zoals bij veel mensen waarschijnlijk, maar nu hebben we echt de knoop doorgehakt en effekes het Zuiden gelaten voor wat het is. Natuurlijk willen we allemaal veel zon op onze vakantie en 's avonds in topje rondkuieren maar als je een vakantie naar het Noorden boekt moet je toch wel effekes die knop omdraaien :) Weliswaar stonden de weergoden toch aan onze kant en met een beetje creativiteit hebben we de regen kunnen omzeilen. De regen viel er wel uit 's nachts, wat misschien niet zo leuk was of is voor de tentbewoners, wij daarentegen sliepen veilig en beschermd in het familiehuis, de gerenoveerde koeienstal :)


It Dreamlân is een natuurkampeerterrein met voor ieder wat wils : er zijn design vakantiewoningen, een vakantiehuis, een familiehuis, 2 mooie trek-ins en een super verzorgd terrein om de tent op te zetten, voorzien van alle benodigheden op het domein zelf.  Het is tevens een erkend natuurkampeerterrein en ligt op een oude Friese terp met geweldige uitzicht op de weilanden.


Deze vakantiewoningen kunnen gerust tot 6 personen en hebben een doorkijk langs voor én langs achter... Wij hebben echter niet gekozen voor deze huisjes en hadden de keuze gemaakt om het familiehuis te nemen samen met het andere gezin. Wij hebben er een week verbleven, en de grote meerwaarde van het huis is de enorme ruimte die ideaal is om er te verblijven met veel mensen. De minwaarde is dat je beneden geen doorkijk hebt naar buiten zoals in de vakantiewoningen. Dus, doe 's avonds een fleece aan, zet u op een bankje op het domein, doe nog een avondwandeling of ga nog een beetje kanovaren én vergeet vooral niet te genieten van deze mooie omgeving!




It Dreamlân ligt vlakbij de grens van Friesland & Groningen direct onder het Lauwersmeer. Het ligt ook in Dark Sky gebied, dus met een beetje geluk kun je hééél veel sterren zien... én het licht van de vuurtoren van Schiermonnikoog. Neen Sybi, het was geen Noorderlicht :)



Dank U Minke & Robert voor jullie gastvrijheid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten