Van Stockach naar Elbigenalp

Daar de weergoden ons op deze dag gunstig gezind zijn, beginnen we onze dag met een ontbijt in openlucht.
Afspraak om 8.00 uur ( ja, early birdie!) voor een kleine 'klim' wandeling van 45 min. naar een open plek in het bos, waar tafels en banken opgesteld staan.  Dit is trouwens een initiatief van hotel Panorama en hotel Alpenrose samen, zij doen dit wekelijks als het weer het toelaat.


Onze inspannig wordt beloond met verse koffie en een volledig uitgebreid ontbijt zoals : verse broodjes, kazen en vleeswaren, gebakken eitjes en spek, worstjes...alles om de dag goed te starten. En bij dit alles natuurlijk een mooi uitzicht!


De sfeer zit er goed in...met als laatste een glaasje cava en...schnaps!


Maar er moet ook nog gewandeld worden...Nà dit gezellig ontbijt dalen we af naar het hotel voor een laatste pitstop en nemen de wagen naar Stockach.  Van daaruit nemen we de Jöchelspitzbahn naar een hoogte van ongeveer 1770 meter.



Vanaf de Sonnalm starten we met de Alpenrosensteig, waar we onderweg Bergheu Museum passeren. Dit is een klein hutje ingericht als museum om te tonen hoe het leven vroeger was. Tevens een ideale rustplaats want we hebben alweer een goede klim achter de rug!
Ondertussen proberen we ook te genieten van de mooie natuur want het gebied staat bekend om zijn prachtige fauna en flora. Met een verscheidenheid aan bergplanten, waaronder veel geneeskrachtige kruiden.


Na ongeveer 4 uur stappen bereiken we de Bernhardseck Hütte, waar we onze laatse spezie drinken om af te dalen naar ons eindpunt Elbigenalp, dat zeker nog anderhalf uur dalen is....


Einde van onze langste wandeldag.
En toen kwam de regen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten