Der 'L'echweg van Stanzach naar Forchach

Daar we nog maar met de helft van de groep zijn, doen we vandaag een kleine instap-wandeling.
Jan heeft een korte wandeling voor ons voorbereid langs een stukje van de Lech.
Een wandeling van Stanzach naar Forchach van ongeveer 5,5 km, een 2 uurkes wandelen.


De Lechweg, die begint in het dorp Lech am Arlberg (1440 mh)  is een relatief gemakkelijke wandeltrektocht door het Alpenlandschap tot aan de monding in Füssen.
Een 120 km wandelroute die loopt door het dal en die heel gemakkelijk in te korten is. Een lus maken is niet altijd een optie, maar je kan de terugweg doen per bus met de gratis Lechtal Aktiv Card (inbegrepen in de prijs van het logement).


Das 'L' weist den Weg!
De Lechweg heeft de titel van Leading Quality Trail gekregen op basis van een perfecte markering (om de 250 m), een gevarieerd landschap, goeie paden, veiligheid en mooie rustbanken


De rivier de Lech is de oudste rivier van dit dal in het hooggebergte en tevens een rechterzijrivier van de Donau. Ze stroomt door Oostenrijk - Duitsland en heeft een lengte van 264 km.
Op sommige plaatsen stroomt de Lech heel rustig en op sommige plaatsen dan weer heel wild, ideaal om te raften en volgens sommige boekjes heerst er hier soms een Alaska-gevoel....


Ter hoogte van het dorpje Forchach in het Lechtal hebben we de Forchacher Hängebrücke. De brug is van 1906 en is 75 m lang. Ze is tevens de verbinding tussen Forchach, Stanzach en Weissenbach. Op de brug heb je trouwens een mooi zich over de rivierbedding met geulen en grindbanken.


www.lechweg.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten