Van Lech - Rüfikopf - Stuttgarter Hütte naar Zürs

Onze laatse wandeling starten we in het mondaine Lech. We parkeren de wagen in een overdekte parking (gratis tijdens de dag !) en vanuit Zürs nemen we dan de bus terug naar Lech.
We nemen de Rüfikopf-kabelbaan naar een hoogte van 2350 meter. Bij goed weer heb je een prachtig 360° vergezicht over de Allgäuer Alpen, maar er hangt helaas een super dikke mist, met andere woorden, je ziet dus niets! Maar... we horen wel het geluid van de bergmarmotjes, heel grappig hoe die converseren met elkaar.


Na een korte klim steken we een mooie pas over en dalen we af naar een meanderende rivier. Maar ondertussen gaat het allemaal niet zo snel, want het is beginnen regenen en de paden zijn nogal glad, en slijkerig.. Vanaf hier gaat het door een ongerepte vallei geleidelijk aan naar een 2400 meter hoge pas.
Hoe hoger we klimmen hoe ruwer het landschap, en af en toe passeren we een sneeuwveld. Maar ik weet niet of we er echt van genieten met de kou en de regen, en proberen we ons te concentreren op het stappen die precies traag gaat....ons doel is nu de Stuttgarter Hütte, om ons op te warmen en ons nieuwe moed te geven om verder te gaan.


Onze pitstop in de Hütte heeft ons weer opgepept en je gelooft het nooit maar de zon schijnt! En plots zien we het sublieme zicht op de ons omringende bergen! Héél mooi...


We zien het allemaal weer volledig zitten, en via een prachtig bergpad dalen we verder af naar Zürs.



Eind goed, al goed....het was wederom een prachtige wandeling!

2 opmerkingen: