Van Holzgau naar Rossgumpenalm

Vandaag nemen we de wagen tot in Holzgau. Deze gemeente ' de parel van het Lechtal ', ligt bij de ingang van de Höhenbachschlucht, een wilde en romantische kloof, met de bekende Simmswaterval.
De kloof wordt overspannen door een 200 meter hoge hangbrug, en 110 meter hoog. ( sinds eind okt' 2011).
Het ziet er allemaal een beetje eng uit, en de brug wiebelt natuurlijk ook een beetje als je erover stapt, maar het zicht dat je hier hebt is fenomenaal, schoonheid overtreft mijn angstgevoel, héél héél mooi....


Aan de overkant van de brug start onze wandeling richting Café Uta. Na een kleine stop wandelen we verder langs de rivier tot aan de Rossgumpenalm. Het is een rustige wandeling zonder al te veel klimmen en dalen maar het is ook een mooie wandeling, je waant je in een andere wereld.


We houden onze picknik bij de Rossgumpenalm, gelegen aan een prachtige waterval in een smalle kloof.


Onze terugweg wandelen we door de Höchenbachschlucht en passeren we ook de spectaculaire Simmswaterval, waarvan ik jammer genoeg géén mooie foto van heb...maar wel een klein beetje uitleg.
De waterval is 30 meter hoog, en is in de 19de eeuw door een Engelsman aangelegd, en het is dus mogelijk om ze van zeer dichtbij te bekijken.




Onder de brug al even spectaculair als erop, zo zie je pas hoe hoog het is.
Alweer het eind van een leuke wandeling, ... wat voor mij persoonlijk de mooiste was....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten