Elbigenalp

Daar onze zomerreis met organisatie 'Te Voet' vorig jaar heel goed meegevallen was, was de beslissing voor zomer 2014 heel vlug gemaakt. Het liefst met dezelfde mensen en natuurlijk onze gids Jan.
Onze bestemming voor dit jaar : Elbigenalp, een dorpje halverwege het Lechtal, precies tussen Bach en Häselgehr, in de Oostenrijkse deelstaat Tirol.


Elbigenalp staat  bekend om zijn huizen versierd met fresco's en stucco, en voor zijn houtsnijkunst. Sinds 1951 staat hier de enige Oostenrijkse school voor houtbewerking.
Door de gemeente stroomt de rivier de Lech, die een grote aantrekkingskracht uitoefent op wandelaars en fietsers.

Onze persoonlijke gids Jan zorgt niet alleen voor goede wandeltochten maar heeft ook een goede smaak qua hotelkeuze. Onze basisplaats was hotel Panorama, een super gezellig *** sterren hotel met alle faciliteiten van het aanpalende **** sterren hotel Alpenrose.


Hotel Panorama, zoals ze het zelf zeggen : een verborgen parel in het natuurpark Tiroler Lechtal.
De eigenaars Els und Oliver doen er alles aan om alles so gemütlich mogelijk te maken, ook voor de kinderen!
Het hotel heeft mooie ingerichte kamers met bad en douche, balkon of terras, en met een prachtig uitzicht op de bergen, of op de zwemvijver met binnentuin.
Iedere morgen een lekker uitgebreid ontbijt met verse eitjes, en ook de mogelijkheid voor de trekkers om met al dat lekkers van het ontbijtbuffet een picknick klaar te maken.
's Avonds een uitgebreid avondmaal, met keuze uit 2 voorgestelde menu's.


Als gast van hotel Panorama kan je gebruik maken van alle faciliteiten van hotel Alpenrose.
Dit houdt in : het beauty-, fitness en  wellness gedeelte, het binnenzwembad met relaxruimte, de minigolf en tennisterrein. Fietsen en mountainbikes staan  gratis ter beschikking van de gasten. De kinderfiets hadden wij wel zelf mee daar er niet voldoende kinderfietsen aanwezig zijn.
Tevens kan je 's middags ook genieten van het warm buffet, en in de namiddag van een lekker dessertbuffet!

Een prima combinatie in een ongedwongen sfeer met heel veel persoonlijke vrijheid voor een onbezorgde wandel- en fietsvakantie!

www.alpenparadies.at
www.alpenrose.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten