Te Voet gezinstochten

In de wandelbrochure van Te Voet staat een nieuwe bestemming bij de gezinstochten, en laat dat nu net niet onze wandeltocht zijn zeker :) Ja, de die-hards van 2013 en 2014 hebben mogen helpen beslissen voor de nieuwe bestemming - waarvoor dank aan de Jan! -  nà Zwitserland en Oostenrijk komt nu Italië aan de beurt! Meer bepaald naar Pustertal, de poort tot de Dolomieten.


Onze reis is natuurlijk al een tijdje geleden geboekt en stond dan nog ver van ons.., maar nu is het maar 2 maandjes meer en bij mij begint het serieus te kriebelen! Ik hoor de bergen al mijn naam roepen...de mentale voorbereiding is bij deze begonnen!

Het Pustertal ligt ten noorden van de Dolomieten. Donkergroene bossen, bloeiende alpenweiden, dit alles zorgt voor een mooi contrast met het helderwitte dolomietgesteente, en dan spreken we nog niet van de gekleurde bergen als de zon erop schijnt...betoverend mooi!
De streek is uiterst geschikt voor een afwisselende week midden in de natuur. Vanuit Toblach - onze verblijfsplaats - maken we (onder begeleiding van onze gids Jan)  prachtige wandelingen van ongeveer 10 à 15 km per dag en met gemiddeld 600 meter hoogteverschil. Deze wandelingen zijn op kindermaat heel goed haalbaar want het zijn soms de ouders die een tandje moeten bijsteken! Een goede conditie is toch wel een 'klein' beetje belangrijk...:)


Wat staat er nog op het programma? Uiteraard een uitstap naar de Pragser Wildsee, één van de mooiste meren van Zuid-Tirol, en een wandeling naar de 3 kolossale rotspieken van de Drei Zinnen.
De kinderen worden hier zeker ook in de watten gelegd, Als beloning nà de wandeltocht, kan er gezwommen worden in het overdekte zwemparadijs Acquafun in Innichen (is inbegrepen in de prijs), of een bezoekje aan het wildpark van Altschluderbach, het avonturenpark in Issengo, het kinderspeelpark Grieswaldile en de rendieren op de Corda Rossa zijn zeker ook de moeite waard.
Wie op zoek is naar een 'adrenaline-kick' kan de de berg afrazen met een funbob of gaan raften op de wilde Ahr-rivier.


De hotelkeuze van Te Voet is altijd dik in orde, we verblijven in een comfortabel 3*** hotel op wandelafstand van Toblach. Op basis van ontbijt en half-pension.
En ik heb vernomen dat er nog plaats is... heb je zin om mee te gaan? Dan kun je je nog inschrijven op www.zuiderhuis.be, je kan je inschrijving gerust online doen, maar je kan ook altijd langsgaan in 1 van hun kantoren :  Gent, Korte Dagsteeg (09.233.45.33) of in Antwerpen, Melkmarkt 13 (03.285.99.99).



* Climb mountains not so the world can see you...but so you can see the world! *

Ciao!

1 opmerking: