Eau So Cologne!



Nieuwe steden ontdekken.....I love it! En deze keer is het Keulen geworden. Een stad die soms vaak alleen maar geassocieerd wordt met kerstmarkten en shnaps, maar Keulen is cool en gemütlich!
Laat mij het jullie bewijzen...:)


Als je met de trein naar Keulen reist begint het culturele avontuur al van het moment dat je het station buitenwandelt. Het eerst wat je ziet is de Dom natuurlijk! Nog altijd overweldigend en imposant en ook nog altijd heel zwart...kunnen ze die nu echt niet eens kuisen?

ALTSTADT


De Dom is in dit gedeelte van de stad natuurlijke alom aanwezig. En in dit gedeelte bevinden zich dan ook de meeste culturele bezienswaardigheden. Met als ook de de Hohe Strasse, in de jaren 70 de eerste winkelstraat in de stad... nu een commerciële winkelstraat... Maar als je verder stapt achter de Dom, richting de Rijnpromenade én het zonnetje schijnt er dan nog eens bij, dan heb je hier al je eerste vakantiegevoel. Een groen gedeelte om te chillen en een rij van terrassen om te genieten van een lekker drankje en een hapje, let wel...niet altijd goedkope prijzen...:) en soms niet altijd een toerist-vriendelijke bediening...


Wat zeker niet mag ontbreken op je to do-lijstje is de Hohenzollernbrücke, de drukst bereden spoorbrug van Europa. Je kan er over wandelen en tevens genieten van het vibrerende gevoel van de langzaam voorbijrijdende treinen, en je kan de brug bewonderen voor zijn 40.000 ' liefdesslotjes '.


Steek je de brug volledig over en wil je een prachtig panorama van de stad, stap dan ietske verder door en aan je rechterkant kom je de Köln Triangle tegen. Voor slechts 3 euro koop je een kaartje voor het observatieplatform en heb je een magisch uitzicht van Keulen.


Het meest bezochte museum van Keulen is het Schocoladenmuseum. Een futuristisch gebouw van glas en aluminium gelegen op een schiereilandje in de Rijn. Je ontdekt er alles over de geschiedenis van cacao, productie en handel van chocolade. En je kan er natuurlijk ook proeven en kopen!


In het Farina Haus Duftmuseum maak je kennis met de geschiedenis van het echte Marina Farina reukwater. Genoemd naar de man die in 1709 de eerste Eau de Cologne ontwikkelde, het oudste parfummerk ter wereld.


BELGISCHES VIERTEL & KWARTIER LÄTANG

De Belgische Viertel  of Quartier Belge is een urbanwijk, ten westen van de Altstadt van Keulen. Hij wordt begrensd door de Hohenzollernring, de AachnerStrasse en de Venloer Strasse, en is vernoemd naar de straatnamen, die allemaal verwijzen naar Belgische provincies of steden zoals Antwerpen, Gent, Brabant,Limburg,Brussel, Luik en Vlaanderen. Het centrum van het Belgische Viertel is de Brüsseler Platz, een gezellig druk plein waar de locals een biertje drinken op het zonnige plein voor de kerk. Dit is het waar we natuurlijk voor komen, het alternatieve en creatieve Keulen...!





Ten zuiden van de Aachener Strasse ligt de Aachener Weiher, het park werd aangelegd met puin uit de oorlog en wordt beschouwd als dé ontmoetingsplaats voor jong en oud, studenten, atleten, hipsters en barbecue-fans. 



PRAKTISCH

*Vervoer : Trein Gent - Brussel Zuid (IC)
                   ICE Brussel Zuid - Keulen (heen - 1.50 uur)
                   Thalys Keulen - Brussel Zuid ( retour) 

*Trein tickets geboekt via Omnitravel . Special thanks to Dagmar & Team.

* Overnachting : Hotel im Kupferkessel ( via booking.com )
   

Héél goed gelegen, 15 à 20 min. van de Altstadt, héél centraal om alles te bezoeken en in een rustige omgeving.

*Gids : 



Keulen, Köln, Cologne....ich liebe dich!
               

Geen opmerkingen:

Een reactie posten