Marie Kondo

Nà Balans en Boost van Goedele Leyssen ligt nu 'Spark Joy' van Marie Kondo op mijn salontafel.
Er lag een mooie 2de-handsversie bij de Slegte voor 12 euro :) en die kon ik echt niet laten liggen!


Tot enkele dagen terug had ik nog nooit van Marie Kondo gehoord...misschien zoals velen onder jullie, én bij deze dus een goeie reden om een blogpostje te maken.

Marie Kondo ( 30jr ) is dé Japanse opruimgoeroe bij uitstek, ze was al aan het opruimen en organiseren van kindsaf ( begonnen in de klas ). Ondertussen heeft ze al haar ideeën en tips gebundeld in een boek ' Spark Joy ' of beter bekend als ' The life - changing magic of tyding up ' of ' Opgeruimd '. Het boek was wereldwijd een bestseller, 4 miljoen exemplaren werden verkocht. Wie dit boek leest, raakt echt enthousiast om op te ruimen, zelfs na 1 pagina heeft de microbe je te pakken!


Het boek gaat natuurlijk over véél meer dan opruimen alleen...Spark Joy is een praktische geïllustreerde handleiding, een spiritueel proces over het ontspullen, detoxen, minimaliseren én loslaten. Supertips voor als je van plan bent om te verhuizen, hoe je specifieke items kunt opbergen van de keuken tot de badkamer, van papieren tot hobbyspullen. Opruimen is een confrontatie aangaan met jezelf, het ordent de geest én schoonmaken zuivert de geest. Wanneer je opruimt volgens de KonMari-methode zul je verscheidene veranderingen waarnemen. Duidelijkheid wat je belangrijk vindt en wat je wil bereiken, niet alleen in je huis maar ook in je leefomgeving, relaties én werk.

Het criterium bij het beslissen of je iets houdt of wegdoet is of je er blij van wordt...' Does it spark joy ' ? Denk eraan dat je niet bezig bent met kiezen wat je weg moet doen, maar met kiezen wat je wilt houden. Alleen de spullen waar je blij van wordt, houd je. 

Ben je er klaar voor? Ik zou zo uren kunnen doorgaan met schrijven...mensen die graag eens het boek willen lenen van mij mogen dit gerust vragen of misschien kunnen we er eens een babbelavondje over organiseren want de meningen zijn natuurlijk verdeeld....maar 1 ding is zeker...ik zal met veel ' joy ' verhuizen! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten