Leukerbad

Leukerbad is vooral bekend voor zijn talrijke thermen en warmwater zwembaden, voor zijn uitgebreide wandelinfrastructuur en voor het Rhônedal.  En dat hebben wij allemaal eens uitgeprobeerd !
Onze reis is hoofdzakelijk door Te Voet geregeld dus voor ons was alles een verrassing en een ontdekking .
De eerste ontdekking was Hotel Walliserhof, waar de vriendelijk vrouw des huizes ons de weg wees naar onze gemütliche kamer.  De kamers zijn niet supergroot maar alles is er comfortabel ingericht en héél héél netjes. Het hotel is eerder een combinatie van hotel en b&b. Het ontbijt 's morgens was super, amai, verschillende soorten brood, kaas, ham, eitjes, choco, nootjes, fruit...lekkere koffie die vers gemaakt werd...alles om het lichaam te voorzien voor een stevige bergwandeling!
Het hotel werkt samen met het Restaurant Croix Fédérale voor de eventuele half-pension formule, maar wij hebben gewoon iedere avond iets besteld van de kaart. Hou er rekening mee dat het duurdere prijzen zijn dan in België... gelukkig stonden er heel veel lekkere gerechten op van rond de 22 CHF. Wij zijn gans de week naar hetzelfde restaurant gegaan daar de sfeer en de bediening er aangenaam was, en zeker ook voor de kinderen.
Het Burgerbad is natuurlijk een grote meerwaarde aan de reis nà een zware wandeltocht. Het water is er echt lekker warm en we verbleven er  gemakkelijk wel een uur of 2 ! Natuurlijk zie je er ook veel senioren die er komen genieten daar het water mineraalrijk is en de vele bubbelbaden maken het echt af. Voor de kinderen is er dan het actieve gedeelte met de 2 super glijbanen, omringd van een grote mooie ligweide. Alles was er ook heel netjes en verzorgd voor zo'n super groot complex. Het Burgerbad is open van 8h tot 20h , zelfs bij regenweer en natuurlijk omringd van een prachtig natuurdecor!
Vanuit Leukerbad vertrekken er verschillende wandelroutes, allemaal heel duidelijk aangeduid maar wij hadden natuurlijk onze gids Jan die alles voorbereid had voor ons...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten