Leukerbad - Albinen

Albinen staat bekend als één van de best bewaarde tradionele bergdorpen van Zwitserland. We hebben deze wandeling gedaan via de 'Albinenleitern', de ladders vormen een onderdeel van de wandelwegen naar Albinen en voert over 8 ladders dat we moeten beklimmen, mensen met hoogtevrees doen hier best niet aan mee...
De wandeling begint bij het dalstation van de Torrentkabelbahn, het is een zeer mooie wandeling waar je ook mooie uitzichten hebt op het Rhônedal. Het ligt maar 6 km van Leukerbad  maar te voet mag je rekenen op 11.5 km, met een wandeltijd van ongeveer 3h. En voor de afwisseling zijn we teruggekeerd met de bus, waarvoor dank aan Jan want het was een warme dag en de vermoeidheid begon toch al een klein beetje toe te slaan.
Vanuit de hoogte ziet Albinen er niet speciaal uit, maar éénmaal dichterbij zie je de mooie oude lariks huizen en loodsen, die al honderden jaren oud zijn. Dan pas zie je  waarom dit de moeite waard is om te bezoeken. Na een aardbeving is de oude kerk, die teveel beschadigd was vervangen door een nieuw modern gebouw, want ja, hoewel we hier precies alleen wandelen, er wonen hier ook mensen, ongeveer 287 inwoners.
Albinen ligt op een rustige en zonnige locatie en is voornamelijk afhankelijk van het toerisme.



1 opmerking: