Wandellus(t) rond Bütgenbach

Vandaag gaan we voor een 'gemakkelijke' wandeling, zonder noemenswaardige moeilijkheden zoals stijgen en dalen, en gaan we gewoon een rondje om van 10km. Het meer van Bütgenbach, hier is het begin het einde en het einde het begin. Tevens ook een grote toeristische trekpleister voor liefhebbers van watersporten, maar ook voor de lopers onder ons :) Als je goed doorstapt duurt de wandeling 3 uur, maar bij deze wandeling zijn er genoeg rustplaatsjes en banken om er gezellig te genieten met een picknick. Maar vergeet vooral niet om niet enkel uw herinneringen mee te nemen maar ook uw afval...
Het stuwmeer van Bütgenbach strekt zich uit in de vallei van de Warche. Het mooie wandelpad leidt ons naar het 'icoon-kunstwerk' van het meer : de fameuze stuwdam. De stuwdam werd in de jaren dertig van de 20e eeuw gebouwd door de Italiaanse Alphonse Boldo. Het bouwwerk bestaat uit een reeks bouwgewelven ( prachtig om te fotograferen ) , is 23m hoog en 140m lang, met een inhoud van 11 miljoen kubieke meter water. De overkant lonkt ons tegemoet én de wandeling kan beginnen!
Deze prachtige weg loopt langs oevers, prachtige landschappen, kreken, aftakkingen van het meer of maaiweiders zoals het natuurlijke reservaat van de Holzwarche. Af en toe loopt de weg over de vlonders in de vochtige zones.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten