Rond de Hoge Venen

De wandeling door het oudste natuurreservaat van België begint op de parking van Le Signal de Botrange. Een goeie start voor een 1ste kennismaking van de streek, slechts 8,5 km en voor het merendeel over de houten vlonderpaden. Er is enkel een eet en drink mogelijkheid in de cafetaria van het Natuurparkhuisvan Botrange, dus neem voor alle zekerheid water en picknik mee voor onderweg. Misschien ook een dekentje mocht je eventjes willen zitten, want banken zul je er ook niet aantreffen :)
Van aan het Signaal van Botrange stappen we naar het immense grootsheid van het hoogteplateau. Wat een uitzicht! We wandelen verder door het heidelandschap over de houten vlonders. De houten wegels die over de turf aangelegd werden zijn een erfenis van een oude weg die door de venen liep in de Middeleeuwen, de Via Mansuerisca.
Vanaf Wez, raken we aan het einde van de wereld, zo voelt het inderdaad echt aan... diep in het hart van het grote natuurreservaat. We keren terug via de Poleûr-veen, een landschap die het resultaat is van meerdere eeuwen menselijke arbeid. Daar heb ik jammer genoeg geen foto's van, daar het niet erg goed gelukt is om dit vast te leggen via de camera. Landschapsfotografie is niet zo eenvoudig te nemen. De sfeer is hier duidelijk voelbaar daar dit landschap zo buitengewoon is, beetje science-fiction gevoel :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten