Champing

Groot-Brittannië heeft een aantal leegstaande kerken een nieuwe functie gegeven, voor een authentieke overnachting kun je nu aan 'champing' doen, of kamperen in de kerk. Er is niets zo bijzonders aan de stilte en de rust van een landelijke kerk én te genieten van een eeuwenoude geschiedenis, zéker in Engeland. Maar logeren in een kerk is niets nieuws, het gebeurt al eeuwen door gelovigen op pelgrimstocht, toen ging het weliswaar meer om de religieuze ervaring...nu is het de nieuwe Airb&b!


Opvallen is trendy, en Groot-Brittannië maakt gebruik van deze nieuwe hype. Door een groeiend leegstaand van kerkgebouwen zorgt de Churches Conservation Trust om de kerken een tweede leven te geven. Op de site van www.champing.co.uk krijg je mooi overzicht van kampeerkerken in South East England die meedoen. 


Afhankelijk van de locatie lig je op veldbedjes, losse matrassen of zelfs op een omgebouwde kerkbank. Elektriciteit is nergens beschikbaar, alle kerken worden verlicht met kaarsen. Op de FAQ's pagina van de site staan de meest veelgestelde vragen omtrent comfort, dus lees die goed. Want het gaat hier niet over 'luxe' in comfort, je gaat hier voor de belevenis! Het is niet voor iedereen weggelegd...maar je doet het niet als je niet in de historie van zo'n kerkgebouw geïnteresseerd bent. 


Voor ongeveer 55£ (adult) / 20£ (child) heb je gans de kerk voor uzelf of voor met maximaal 15 personen (groepsprijs) én ontbijt inbegrepen, afkomstig van de lokale pub. Prijzen zijn ook niet duurder tijdens schoolvakanties en honden zijn er ook welkom! In de omgeving worden er meestal ook activiteiten aangeboden.zoals begeleide wandelingen, kanotrips, yogalessen...allemaal afhankelijk van de streek waar je logeert.


* Enjoy your stay! *

Geen opmerkingen:

Een reactie posten