Brugge,Bruges,Brügge,Brujas....

Op city-trip met mijn Antwerpse vriendin naar het Venetië van het Noorden...het mooie Brugge! Ditmaal om er zelf ook een beetje te gidsen daar ik er toch 10 jaar gewoond heb.  Brugge is niet echt een stad die grote veranderingen ondergaat dus ik ken er nog altijd vree goed mijn baan, en zal er dus niet vlug verloren lopen! Alleen soms heb je wel wat insider-tips nodig over enkele nieuwe hotspots in de stad...die soms wel wat verborgen liggen...én dat heb ik gekregen van mijn Brugse vriendin Iris, die ik dan ook langs deze weg héél erg bedank!  Jammer genoeg was het zonnetje niet van de partij maar we hebben ons kunnen opwarmen aan een paar warme, hartige adresjes!

1.Sleep-in



Wil je rustig logeren én toch dicht bij het stadscentrum dan is deze b&b een aanrader! De locatie is 10 minuutjes stappen van de Grote Markt en heeft ook gratis parkeergelegenheid. Een super vriendelijk gastvrouw, de kamers zijn ruim en verzorgd, én geniet vooral van het uitgebreide ontbijt! De b&b is gelegen in de Elf-Julistraat 37 en is te boeken via Booking.com, zelfs voor 1 nacht wat niet evident is in een stad. Ze zijn ook bereikbaar op het nummer 0475.59.51.49. Er is ook een mooie tuin met een gezellig terras, wat leuk kan zijn in de zomermaanden.

2. Coffee & Tea & Lunch



The Gulliver Tree is zoals ik al eerder vermelde, een verborgen adresje in de stad...én een absolute aanrader! Neem uw stadsplan bij de hand en zoek het Cordoeaniersstraatje nummer 4 op en laat u verrassen door de hartige ontvangst! Wil je al eens piepen op hun website : www.thegullivertree.be , dat kan ook, én misschien heb je wel interesse om u in te schrijven voor een ' tea workshop ' ?


Minder verborgen in de stad , maar daarvoor niet minder gezellig...in tegendeel...daar ze taart van Julie's House hebben :) is Li O Lait. Een budgettaire lunchkaart met belegde bagels, en een lekker tapasbordje ging er dan ook heel vlot binnen. Vooral de bediening van onze nieuwsanker Lieven Verstraete, die dan plots in zijn pittig West-Vlaams de bestelling komt brengen, is al een beleving op zich!

3. Resto



Wil je verdwalen in de Brugse straatjes? Laat je dan leiden naar Tom's Diner, maar vergeet vooral niet te reserveren! Lekkere klassiekers op hun kaart en een gezellig interieur, je kan ook aan den toog zitten om te eten. Deze locatie is gelegen in West-Gistelhof 23.

4. Cocktail Time



Altijd leuk als je de avond in stijl kan eindigen, en dat kan je zeker in deze leuke bar ' The Bar'n ' in de Sint-Amandsstraat , een zijstraatje van de Grote Markt. Laat u gaan in de wereld van cocktails, gin en whisky...én leuke bediening, santé!

5. Shopping



Een nieuwkomer in Brugge is de Juttu gelegen in de Noordzandstraat 54. Een winkel met Scandinavische invloeden die u laat wegdromen in een groene wereld...fashion, deco & food, een unieke mix van eerlijke, groene merken en Belgische initiatieven.


En vergeet vooral niet té genieten van het mooie Brugge! Have fun!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten