CowSpiracy

CowSpiracy, The Sustainabillty Secret was gisterenavond uitzonderlijk te zien in de Sphinx. Het was een soort van limited edition voorstelling georganiseerd door Moor&Moor, Whatever Sunday en Dift. Het is een documentaire die al uit is van vorig jaar 2014, geregiseerd en geproduceerd door Kip Andersen en Keegan Kuhn. Nadat de film vorig jaar in premiére ging in New York , groeide de documentaire in geen tijd uit tot een kleine hype in ecologische middens. De film onderzoekt de impact van de veehouderij op het het milieu en hoe milieuorganisaties met die informatie omgaan.


De film geeft interessante feiten mee over de verwoestende effecten van de vleesindustrie en wil vooral de carnivoorkijker wakker schudden. We eten vaak vlees uit gewoonte zonder bij stil te staan bij de gevolgen. Maar...vlees is echter niet altijd zo gezond als we denken en het het zorgt voor nodeloos dierenleed. Deze docu legt de impact van de veeteelt bloot en toont hoe deze industrie het beleid van de overheden achter de schermen dicteert. Als carnivoor ben ik inderdaad nu nog meer bewuster geworden, én zal ik inderdaad er nog meer bij stil staan als ik vlees voorgeschoteld krijg...maar het heeft me nog niet volledig overtuigd daar ik de film heel erg Amerikaans vond, en mij de ganse tijd de vraag stelde, hoe zit het bij ons? Zijn wij, als Belg, daar al niet veel langer mee bezig met die bewustwording...ik had precies het gevoel dat het in Amerika nog allemaal moest beginnen...of moet het bij ons ook nog beginnen?

De film duurt 1 uur 25 min en valt nu ook te bekijken op Netflix, een goed verslag kan je ook altijd terugvinden op de site van De Groene Meisjes , de veganblog van 2 Nederlandse meiden.

Veel kijkplezier en bij deze verplicht ' sharing is caring '!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten