Bienvenue à Bergues!

Vorig weekend was een prachtig, zonnig herfstweekend...dus trokken we erop uit onder begeleiding van mijn vader. De perfecte gids voor een daguitstap in het noorden van Frankrijk.
We vertrekken uit het zilte Koksijde richting Nord-Pas-de-Calais, meer bepaald naar Sint-Winoksbergen. Maar waarschijnlijk beter gekend onder de naam Bergues. Een Vlaamse stad in Franrijk. Buiten de streek niet zo bekend, maar misschien doet de film ' Bienvenue chez les Ch'tis' u wel een belletje rinkelen. In 2008 kwam deze film uit en zette het stadje Bergues op de kaart.
Jammer genoeg hebben ze in de film 1 ding vergeten en dat is de natuurpracht van de stad. De vestiging van Bergues vormt nu een der best bewaarde vestingbouwkundige bezienswaardigheden van Frans-Vlaanderen. We trekken een rondje rond de oude stadswallen en passeren aan de restanten van de Sint-Winoksabdij. En, van al dat wandelen krijgt men dorst en drinken we een lekkere Ch'ti!







Vooroordelen over het Noorden? Onze tenen zijn niet afgevroren, het heeft er niet geregend, heb geen zatte bevolking gezien...De zon was volop aan het schijnen, het was er warm en ze hebben er super lekker stokbrood!

Bon voyage!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten