Heksenwandelroute en Polygoonbos

Met dit prachtige lenteweer trokken we erop uit naar West-Vlaanderen, meer bepaald naar Beselare en Zonnebeke.
Beselare wordt de toveresseparochie genoemd naar zijn alom rijke traditie van heksen en toverkollen, en zo een wandelroute is natuurlijk super interessant als je op stap bent met een dochter van 10 jaar!
De wandeling start op het kerkplein en daar worden we direct al geconfronteerd met een bronzen beeld van 'de gifmengster', bij deze wordt de wandeling al goed ingezet.
We verlaten de kleine dorpskern richting veld en kunnen direct al genieten van prachtige vergezichten en glooiende hellingen met het zonnetje die lekker begint te schijnen, we hebben geluk!


De wandeling is erg afwisselend en grote leesborden houden ons voldoende op de hoogte van de geschiedenis van de heksen. Precies of ze toch nog hebben bestaan...Calle Bléters, Meele Crotte, Sefa Bubbels.....daar viel echt niet mee te spotten hoor!

We volgen verder de zeshoekige bordjes richting Doelbos of Polygonebos, ook wel 'Den Doel' genoemd. Een geliefd wandeldomein met dennen-, eiken- en beukenbomen maar er zitten ook veel verscheidene roofvogels, en dat kun je heel goed horen. Maar het domein herinnert vooral aan ' De Groote Oorlog', met nog 4 aanwezige bunkers en op de één van de uithoeken van het bos zijn er 2 militaire begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog, Polygon Wood Cemetery en Buttes New Britisch Cemetery.

 
We stappen verder richting Veldhoek langs verharde weg terug richting Beselare. We wandelen door veldwegen waar koeien rustig grazen en loeien.

 
Na een leuke wandeling van 8,5 km volgt een lekkere maaltijd, die benuttigen wij in Restaurant - Taverne 't Nonnebos gelegen in Zonnebeke, een leuke aanrader!
www.tnonnebos.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten