Stropersbos wandelroute

We doen terug onze wandelschoenen aan om ditmaal het Stropersbos te verkennen. Samen met de aanpalende groengebieden vormt het Stropersbos met zijn 500 ha één van de grootste boscomplexen van Oost-Vlaanderen., meer bepaald in het Waasland, richting Stekene/Sint-Gillis-Waas.


Het bos heeft zijn naam te danken aan familie De Stroper, zij waren lang de eigenaars van het gebied. Maar tijdens de wereldoorlogen was het bos ook erg geliefd bij stropers en smokkelaars die goederen uit Nederland de grens over brachten.
Er zijn ook 3 wandellussen : de groene en rode stroperswandeling (2x4km) , hetgene wat wij gedaan hebben en dan heb je ook nog het laarzenpad.
De groene lus is de veldkrekelwandeling, die start aan het voormalige Fort Sint-Jan, waarvan je alleen nog de walgracht ziet in de Stropersstraat. En je kan dan aansluitend overstappen naar de rode lus, de koningswoud wandeling. Het stropersbos was in de 12de-13de eeuw een onderdeel van het Koningsforeest of -woud, centraal gelegen in het Waasland en was eigendom van de Graaf van Vlaanderen.
Op het eind komen de groene en rode lus weer samen en dan kan je er de restanten van de Bedmarlinie zien, een verdedigingswal uit 1701, deels gereconstrueerd.


Als afsluiter van de wandeling zijn we lekker gaan eten naar brasserie Pinot Gris. Is 5 min. rijden van de parking van het bos (als je zoals ons start aan de groene lus). Heel lekker gegeten, vriendelijke bediening, en ze hebben ook een heel mooie terras bij de vijver.

De wandelkaart kost 2 euro en bestellen wij online Toerisme Oost-Vlaanderen .



 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten