Stockholm

Van Stockholm naar Sandhamn...van Sandhamn terug naar Stockholm. Na 4 relaxte dagen op ons eiland terug naar het stadsleven...met de Stockholm Pride als verwelkoming :) Door de drukte heen richting hotel, het was een kleine uitdaging, maar we zijn er geraakt mits hulp van de toeschouwers. Eenmaal aangekomen in het hotel hebben we onszelf niet veel rust meer gegeven en zijn we dan ook maar de stad ingetrokken op ontdekkingstocht. De stad met het vele water werd deze drie dagen dan ook de stad met de vele stappen...
We hebben dus gewoon alles te voet gedaan. Was dit een goed idee? Ja, want je ziet heel veel van de stad. Nee, voor Stockholm kan je misschien toch beter af en toe eens de metro nemen want je doet heel veel dezelfde route 2x doordat alles op eilanden ligt, én er waren grote werken in de stad met véél omleiding.
Stockholm heeft dan ook veel prachtige uitzichten, dus dat vraagt dan ook wat klimwerk:) Het is een prachtige stad aan het water maar heb een soort gezelligheid gemist. Was het de vermoeidheid die mij parten speelde, ik weet het niet maar ik voelde de 'vibe' niet met de stad. Enorm veel grote (verzorgde) lanen, winkelstraten met veel merkenwinkels én shopping-galerijen, maar niet zo de gezellige kleine winkeltjes om rond te kuieren.
Ja, enkel in Södermalm kon je zo een beetje die alternatieve, hippe sfeer met vintagewinkeltjes terugvinden. Deze wijk noemen ze in de volksmond : Sofo, the South of Folkungagatan, of gewoon Söder. Eigenlijk is dit het grootste eiland van de stad, ten zuiden van het toeristische Gamla Stan.
Stockholm is wel een stad met goeie musea,er is veel keuze, zowel voor oud en jong. We hebben er ééntje gedaan nl. het Nordiska Museet. Dit cultuurhistorisch museum vertelt alles over het dagelijkse leven in Zweden door de eeuwen heen. Een prachtig gebouw, precies een kathedraal, met in de entree het enorme beeld van Gustav Vasa.
We hebben van de 6 wijken er 1 niet gedaan en dat is Östermalm. Zeggen ze niet dat je altijd iets over moet laten voor volgend bezoek? Bij deze...

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten