Belle Lille

Bonjour Lille of welkom in Rijsel! Een Frans pittoresk stadje gelegen op 20 kilometer ten zuiden van België, ook weleens 'Petit Paris' of 'Parijs van het Noorden' genoemd ... gezellig kuieren in de straatjes van Le Vieux Lille of genieten van 1 van de vele café's en brasseriën. Maar ook vooral een stad met veel Vlaamse invloeden... te beginnen bij de stadsnaam Rijsel én te herkennen in de mooie architectuur die je regelmatig voorbij ziet komen gedurende deze charmante stedentrip.






Je kan je laten leiden door een georganiseerde stadstour of je kan je laten verdwalen in het historisch centrum van Le Vieux Lille. Rondslenteren in het netwerk van hobbelige steegjes vol oude huizen met mooie geveltjes, met af en toe eens een café-stop en je waant je misschien een heel klein beetje in Le Marais :) In 2004 was Lille trouwens verkozen tot culturele hoofdstad van Europa mede dankszij het gerestaureerde erfgoed in Vieux Lille.





Lille is een leuke winkelstad, of het nu in het hypermoderne winkelcentrum Euralille is (naast het station) of in de kleine steegjes, er is voor ieder wel wat te ontdekken. Maar mijn favorietje is 'La Vieille Bourse'. Een oud beursgebouw in renaissancestijl, gelegen in de buurt van Place de Général de Gaulle. Elke middag is er een boekenmarkt én kun je hier heel wat leuke dingen op de kop tikken. Van oude Franse affiches tot oude landkaarten en modemagazines... hier verlies je de tijd uit het oog en waan je je langs de Seine. Oh oui!





Lille is een ideale stad om alles te voet te doen én om er misschien toch minstens 1 nachtje te overnachten als je all the way wil gaan :) want als je nog een museum wil doen is 1 dagje wel vlug voorbij... De hippe hotelketen Mama Shelter is er nu ook geopend, en is op wandelafstand van het trein- en metrostation Lille Flandres , op 7 minuten stappen van het treinstation Lille Europe en op 600 meter van de Grote Markt... bon à savoir :)






* Rosé, s'il vous plaït ! *  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten