Start to Brussel, part 1

Het stond al een tijdje op ons to do - programma maar het kwam er niet van...het 100% boekje had ik in 2016 al aangekocht én toen waren dan ook de aanslagen gebeurd. Dus, het boekje belandde dan maar weer in onze reisbibliotheek. Maar uitstel is geen afstel en met de nieuwe plannen voor de paasvakantie kwam het boekje weer uit de kast, met ditmaal de bedoeling om ons plan door te zetten : we gaan naar Brussel voor de verjaardag van Inés. Zij had nog nooit onze hoofdstad gezien, en van ons was het toch ook al enkele jaartjes - schoolreisjes - geleden...Tijd voor een hér-ontdekking van Bruxelles, ma belle!


Iedereen kent ondertussen wel de 100% boekjes - die nu Time to Momo noemen - én het leuke in deze boekjes zijn natuurlijk de toegevoegde wandelingen voorzien met routebeschrijving. Daar het een zonnige zondag - 22°- was in de paasvakantie hebben we gekozen voor wandeling 3 : De Zavel & de Marollen. Als vervoersmiddel kozen wij voor de trein van Gent-Sint-Pieters naar Brussel-Centraal. Eénmaal in Brussel aangekomen zijn we wel eerst gestart bij de 3 klassiekers :

De chique Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen


Bewonder de prachtige Grote Markt



Manneken Pis, onze nationale attractie



Na deze kleine super-toeristische bezichtiging wat eigenlijk wél nog best gezellig was daar er nét nog niet teveel opdringere toeristen ronddwaalden... zetten wij onze route via de Stoofstraat verder naar Kapellekerk, richting Marollen.


Wandeling 3 start aan het skate-park gelegen bij de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk.


Rechts via de Hoogstraat of rue Haute - parallel met de Blaesstraat - begint het genieten van deze volkse wijk, te beginnen met een mini-lunch want we krijgen een beetje honger.


Alles op z'n Italiaans bij het super-gezellige Nonno. Laat u verrassen door de lekkere home-made piadine.

Verder kuieren we nog wat rond op het Vossenplein waar we eigenlijk een beetje té laat zijn om nog te genieten van de rommelmarkt...ze zijn aan het opruimen. Maar niet getreurd, er hangt een leuke sfeer rond de terrasjes en je ziet dat iedereen aan het genieten is van het zonnetje :) én onze wandeling is nog bijlange niet gedaan.

We gaan voor Brussel with a view! Aan de Hoogstraat kun je -gratis- met een lift naar het 20 meter hoger gelegen Poelaertplein aan het Justitieplein. Maar je kan dit ook te voet doen, zoals wij gedaan hebben! Als beloning kun je genieten van een betoverend uitzicht over de stad, met zicht op het Atomium, het stadhuis en de basiliek van Koekelberg.


De imposante entreehal van het  Justitiepaleis


De siertuin van de  Kleine Zavel 




En zoals je ziet op deze foto denk ik wel dat onze dochter genoten heeft van haar verjaardag én van onze hoofdstad! Dit smaakt zéker naar meer, gelukkig staan er nog 5 wandelingen in ons boekje,..:) A suivre!

* La vie ést faite de petits bonheurs * 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten