Hostel Wadi in de Hoge Rielen, Kasterlee.

Vroeger een militair domein, nu een groene zone met knappe architectuur in de Kempense bossen van Kasterlee. De Hoge Rielen is een autovrij domein met paviljoenen en kampeergronden voor o.a scouts, schoolgroepen, team-buildings...enz. maar heeft ook een hostel die genomineerd is geweest voor de Europese prijs voor hedendaagse architectuur. Met dank aan de Italiaanse architecten ' studie Secchi-Vigano'.
Hostel Wadi is een cirkelvormig gebouw die volledig is geïntegreerd in het bos. De binnenwand is volledig van glas en de buitenzijde is bedekt met houten balkjes, het gebouw is bedekt met een groendak. De naam 'Wadi' verwijst naar een infiltratiesysteem voor regenwater , dat ook op de site voorzien is.






De kamers zijn niet erg groot maar wel praktisch ingericht ( wel een paar hanghaakjes tekort in de badkamer :) ) en zeker voorzien van alles basiscomfort.  Je kan er met 4 slapen : 2 zwevende hoogslapers die je kan open en dichtklappen, en 2 aparte bedden die je tegen elkaar kan rollen. Er is een eigen badkamer en een apart toilet, en een groot verticaal raam met zicht op...bos!
Dit alles voor de prijs van 81,40 euro met ontbijt inbegrepen.

De Hoge Rielen is zeker een ommetje waard, het is een uitgestrekt gebied met goede wandelwegen, prachtige natuur, duinen, een kikkerpoel en een boomhut én een zwemvijver. 's Avonds is het vooral gezellig in de zomerbar met Kriek Mystique van het vat aan een zéér goeie prijs!

Meer info : www.dehogerielen.be 

Maak er een plezante uitstap van, en vergeet vooral niet te 'genieten'!


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten