'Het verhaal van Gent' in het nieuw @STAM

Het STAM is het Gentse stadsmuseum dat sinds oktober 2010 op de Bijlokesite 'het verhaal van Gent' brengt. Maar na 10 jaar was het tijd om deze vaste waarde eens grondig te vernieuwen, én vooral ook te kunnen bezoeken op een coronaveilige manier. Reserveer online of telefonisch, mondmasker op de snoet en wandel met een gerust hart door 'het vernieuwde verhaal' van Gent!
De blikvanger van het museum is natuurlijk de prachtige luchtfoto van Gent (300m²groot), natuurlijk ook in een nieuwe versie, waarop de bezoekers kunnen rondlopen. Doe maar uw stoffen slofkes aan, en begin alvast maar met het zoeken van uw woonplaats, Ik denk wel dat iedereen de Watersportbaan herkent :)


De stadsgeschiedenis is onderverdeeld per zaal in het museum, je kan er op uw eigen ritme doorwandelen, verhalen lezen en beluisteren. Boeiend voor elke leeftijd, met een doe-installatie op maat van kinderen. De tijdsloten zijn zorgvuldig ingepland zo dat er ook nooit een gevoel is van drukte, wat heel aangenaam is om alles rustig te lezen zonder 'gedrum'.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten