Rafael Campallo

Mijn Spaanse periode is nu wel al wat rustiger geworden dan vroeger, maar heb dit weekend gemerkt dat de 'passie' toch nog aanwezig is in lijf en ziel... Na 15 jaar flamenco te hebben gedanst - als amateur - in Gent bij fantastische lesgeefsters, heb ik door omstandigheden de pauzeknop - voor eventjes - ingedrukt. Maar eens gebeten door de flamenco-microbe blijft die toch altijd in uw lijf aanwezig... én dat heb ik dit weekend mogen ondervinden tijdens de prachtige voorstelling van Rafael Campallo in de Handelsbeurs Gent. We zijn nu al drie dagen na het optreden én de avond blijft maar voor mij passeren... ik hoor nog steeds de muziek en zie hem nog steeds dansen. Het is niet altijd eenvoudig voor een man een goeie solo, een ganse avond te vullen, in vergelijking met een vrouwelijke danseres die kan zwieren met de rok of wapperen met de waaier. Maar Rafael heeft dit allemaal niet nodig... hij heeft een prachtige perfomance neergezet, enorm gevarieerd, krachtig én beheerst... én dat ritme voor compas... Olé!




Rafael Campallo is geboren in Sevilla en komt natuurlijk uit een flamenco-familie :) Zijn oom, een flamencogitarist, nam hem al op jonge leeftijd mee op sleeptouw in barretjes en café's... zo begint dat natuurlijk in Spanje... je krijgt het bij wijze van spreken met de paplepel ingegoten... althans in Andalucia.
Toen hij 11 jaar was, begon hij zijn studies met José Galvan en later met Manolo Malin.
Op 16 jarige leeftijd werkte hij als solo-artiest én was hij al werkzaam in Spanje en Japan. Flamenco is héél hot in Japan trouwens.
Hij brak definitief door in 1996, toen hij deelnam aan 2 producties :' Por aqui te quiero ver' van Manuel Soler en 'La raiz del grito' van Manuel Carrasco. Gedurende deze periode kwam hij ook terecht bij het Ballet Flamenco de Andalucia dat toen onder leiding stond van Mario Maya.
Later volgde een samenwerking met de alom bekende gitarist Vicente Amigo.
Inmiddels toert hij met zijn eigen compagnie Jovenes Flamencos de wereld rond... tot in Gent!

De flamencovoorstelling in de Handelsbeurs Gent werd georganiseerd door La Barraca.



* Cuando el flamenco te pasa por el cuerpo, te transforma...* 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten