Hej København! #Frederiksberg & Vesterbro

Ik moet bekennen... na 7 zomerse dagen te spenderen in deze geweldige stad kan het niet anders dan verliefd worden. Kopenhagen, een stad die bruist van de gezellige koffie - en eethuisjes, Deens design, een om ter hipste fiets-cultuur, de houten staketsels aan het water... maar vooral de way of life van de locals - the sound of silence -  die er wonen met een bepaalde sereniteit in deze bruisende stad in het hoge Noorden. Kopenhagen slaagt er moeiteloos in om je in deze stad te laten verliezen én te verleiden in alles wat gezellig/cosy is... nu weet ik wat 'hygge' betekent want ik heb mij nog nooit zo relaxed gevoeld in een nieuwe stad als hier. Daarom ben ik ook blij dat we onze tijd genomen hebben om deze stad te ontdekken. We hebben ons niet overhaast om alles te bezoeken, maar we hebben toch wel hééél veel afgewandeld, een fiets gehuurd, een uitstap naar het Louisiana Museum en over The Bridge naar Malmø, een boottocht én een namiddag aan het strand hebben wij allemaal ondernomen. Heel veel info en foto's dus, die ik zal onderverdelen in verschillende blogposts, waarvan hier de 1ste!

#Logement

Wij hebben een Airb&b woonst geboekt bij Annegrete. Een ruim appartement in een rustige buurt gelegen in Frederiksberg. In de nabije omgeving is er een supermarkt, 2 bakkers en een take-away Italiaan die ik u zeker kan aanraden!  Super centraal qua ligging om te voet naar de stad te wandelen - 20 minuten - of een kleine 10 minuutjes stappen naar het metrostation Forum. Vanuit Forum is er ook een directe verbinding naar Kastrup Airport.



Onze 1ste wandeldag-route starten we dan ook in deze wijk daar Frederiksberg eigenlijk een stadje is in een stad. Het ligt midden in Kopenhagen, maar hoort er officieel niet bij. Frederiksberg heeft eigen stadsrechten, een burgemeester en een stadshuis. Heeft zich ontwikkeld als gegoede plek om te wonen voor de betere middenklasse. Tijdens onze wandeling merken wij dit vooral op in en rond de Frederiksberg Allé, waar vooral de chiquere huizen staan. Daarentegen heeft het zuidelijke gedeelte van deze wijk : Vesterbro, een jonger en creatiever imago.

#Frederiksberg & Vesterbro

*Tycho Brahe Planetarium*Vaernedamsvej-Frederiks Allé*Frederiksberg Slot*København Zoo*Carlsberg Visitors Center*Sønder Boulevard : KIHOSKH*Kødbyen*Havnebadet Fisketorvet*Baisikeli*Cycle Snake Bridge*
















#Praktisch 

*Time to momo reisgids : wandelroute 5  
*The 500 hidden secrets
*City map/plan





#Copenhagen Card

* De Copenhagen Card is geldig voor het ongelimiteerd reizen met het openbaar vervoer in zone 1-99  en voor het bezichtigen van attracties, musea, boottocht... Wij hebben deze online aangekocht voor 120 uur, voor 2 volwassene en 1 kind van 14 jaar. Wij hebben bij berekening 237 Euro uitgespaard! 


* Keep calm and say "Tak"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten