De Verbeke Foundation

Zin in een uitstap naar een museum met een hoek af? Dan is Verbeke Foundation een absolute must-see! Bij goed of slecht weer, het maakt niet uit, het is en blijft er boeiend. Kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens hebben hun 12 hectare natuurgebied en 20.000 vierkante meter overdekte ruimte voorzien van een kunstruimte met indrukwekkende verzameling moderne en hedendaagse kunstwerken, tevens 1 van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. Sinds de opening in 2007 werd de collectie voortdurend uitgebreid met hedendaagse kunstwerken en installaties ( zoals de strandbeesten april 2016 ) die meestal gebouwd worden in situ.

Treed binnen in een andere wereld... geniet van het ongepolijste, verrassende effect van de kunst in beweging... een museum die leeft... én die vooral pretentieloos is.


Voor mensen die maar niet genoeg krijgen van deze site, is er ook de mogelijkheid om er te overnachten in speciaal ontworpen kunstwerken zoals de CasAnus van Joep van Lieshout.


De site is gelegen tussen Gent en Antwerpen, met de auto neem je het best afrit 11 Kemzeke/Stekene op de E34/N49 Antwerpen-Knokke. Wat verderop kun je ook nog na-genieten van het Stropersbos of van het pittoreske Hulst.

* What a beautiful mess! *

Geen opmerkingen:

Een reactie posten