Granola bars



De lekkerste granola bars maak je zelf!  Het is dan nog eens super gemakkelijk, en het neemt echt niet veel tijd in beslag. Natuurlijk zeur ik wel een beetje door niet zelf mijn granola te maken...maar ik koop die al ready-made bij Les Tartes de Françoise. De granola is super lekker, en met 100% bio ingrediënten bereid. Pure verwennerij!

Naast de granola heb je nog een bakvorm van ongeveer 20x20 cm nodig, of je kan ook een ovenplaat met een vel bakpapier gebruiken. Als er geen gedroogd fruit in de granola zit kan je er eventueel nog pruimen of veenbessen bijdoen. Verder gebruik ik nog esdoornsiroop (120ml) of honing, een snuifje kaneel, 1tl vanilla extract en 1 ei.

Hoe ga je te werk : 

* Verwarm de oven voor op 150°C. Snij grotere stukken gedroogd fruit in kleine stukjes en maak de notenmix eventueel wat fijner. Je kan daarvoor een blender gebruiken, maar goed heen en weer schudden in een afgesloten doos kan ook al volstaan.
*Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom. Beboter een bakvorm of leg een vel papier op de ovenplaat. Doe het granenmengsel in de vorm of leg het op de plaat en druk goed aan. Bak in de oven gedurende 25 à 30 min en laat dan volledig afkoelen...:)
*Snij in repen. Bewaar in een goed afgesloten doos, dit kan gerust voor zeker 2 weken.


Heerlijk als gezond tussendoortje voor groot en klein, of als alternatief als je niet veel tijd hebt om te ontbijten. En verpakt in een mooi doosje zijn ze perfect als origineel cadeautje!

Een reep boordevol energie!
Smakelijk :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten