24 heures à Paris

De reden van ons 'blits'bezoekje Parijs was voor de populaire Leo da Vinci. Altijd al een beetje fan geweest van zijn beroemde meesterwerken én de mooie reportage op televisie heeft dan toch de doorslag gegeven. Gelukkig waren wij al vroeg op de hoogte van zijn komst én hebben we dan ook reeds vroeg ons ticket aangekocht, vooraleer hun ticketserver crasht als het in de media komt. De expo ging van start op 24 oktober en loopt nu nog tot 24 februari 2020. Of er nu nog tickets zijn? Je ne sais pas... Er was in ieder geval veel volk, eindelijk een beetje teveel want het was moeilijk om alles grondig te bekijken.





In 2019 is het 500 jaar geleden dat Leonardo Da Vinci overleed. De schilder verbleef toen in Frankrijk. Nergens hangen meer werken van hem dan in Parijs. Maar Leonardo maakte amper 15 schilderijen en elf ervan hangen in het Louvre, samen met een aantal schetsen, studies en kopieën met werk van voorlopers, tijdgenoten en leerlingen.

Wegens de staking van het openbaar vervoer stond er ons nog een goeie avondwandeling te wachten naar ons hotel richting 20e arrondissement, richting Place de la Bastille.




Het weer in Paris viel heel goed mee én eigenlijk ben ik wel blij dat er staking was want anders hadden wij nooit door het 11e arrondissement gewandeld, de omgeving na de Bastille heeft mij / ons  aangenaam verrast... Rue de Charonne, een straat met een historie, wegens de aanslag in 2015 maar ook de buurt van leuke kleine modewinkeltjes, hippe eethuisjes, zoals Pause Café of een lekkere Vietnamees als Paris Hanoi Charonne. De wijk Charonne is een volkse, trendy wijk,een dorp in de stad, wat ik zeker bij mijn volgend bezoekje grondig zal uitpluizen, al is het maar voor de super lekkere baguettes die daar te vinden zijn! Een beetje 'un secrét' die ik nog niet teveel in de reisgidsen ben tegengekomen. Voor mij is dit dan weer le vrai Paris... hier zou ik kunnen wonen :)



En misschien heeft er hier in Parijs wel familie van mij gewoond? Als je de Boulevard Charonne oversteekt zit je vlak bij de beroemde begraafplaats Cimetière de Père-Lachaise.



Aangekomen in het 20e arrondissement, de wijk die de laatste tijd steeds populairder geworden is onder de jonge Parijzenaars. De oude volkse wijk waar ook Edith Piaf werd geboren is trendy en hip geworden maar met toch een beetje een ruw kantje. Wat de buurt misschien wel zo bijzonder maakt. De hotelketen Mama Shelter heeft daar natuurlijk ook zijn steentje aan bijgedragen. Het gebouw ziet er vrij eenvoudig uit langs de buitenkant, dringt zich niet op in het straatbeeld, maar eens binnen kom je in een andere wereld... ook dit is Parijs!




* En passant pour le Louvre ... * 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten